PREMIER LEAGUE

VEIKKAUSLIIGA

SERIE A

LIGUE 1

LA LIGA

BUNDESLIGA

Valioliiga on yksi suosituimmista jalkapalloliigoista Suomessa. Se tarjoaa jännittävää ja viihdyttävää jalkapalloa, jota kannattaa seurata. Valioliigan pelejä seuratessa voit pysyä ajan tasalla viimeisimmistä tuloksista, tilastoista ja huippuhetkistä.

Tärkeimmät huomiot:

  • Seuraavat Valioliigan ottelut pelataan 20. tammikuuta. Arsenal kohtaa Crystal Palacen ja Brentford kohtaa Nottinghamin.
  • Samana päivänä Sheffield United kohtaa West Hamin ja Bournemouthin ja Liverpoolin välinen ottelu alkaa illalla.
  • 21. tammikuuta pelataan ottelut Brightonin ja Wolverhamptonin sekä muiden joukkueiden välillä.
  • Valioliigassa on tulossa useita mielenkiintoisia pelejä tammi-helmikuussa, ja kausi jatkuu aina toukokuuhun asti.

Valioliiga pelit tarjoavat jännittäviä hetkiä ja monipuolista tilastotietoa, joka kiinnostaa jalkapallon ystäviä ympäri Suomen.

Kierros 22 ja 23

Kierroksella 22, joka pelataan 30. tammikuuta, Nottingham kohtaa Arsenalin, Fulham pelaa Evertonia vastaan, Luton saa vastaansa Brightonin, Crystal Palace kohtaa Sheffield Unitedin, ja Aston Villa ja Newcastle ottavat yhteen. Samana päivänä Tottenham ja Brentford pelaavat, samoin kuin Manchester City ja Burnley. Kierroksen päätteeksi Liverpool ja Chelsea kohtaavat toisensa 31. tammikuuta. Seuraavana päivänä West Ham ja Bournemouth pelaa, samoin kuin Wolverhampton ja Manchester United.

Kierroksella 23, joka pelataan 3. helmikuuta, Everton kohtaa Tottenhamin, Brighton pelaa Crystal Palacea vastaan, Burnley kohtaa Fulhamin, Newcastle ja Luton ottavat yhteen, ja Sheffield United ja Aston Villa kohtaavat. Bournemouth ja Nottingham pelaavat samoin kuin Chelsea ja Wolverhampton. Manchester United ja West Ham ottavat yhteen, Arsenal ja Liverpool kohtaavat, ja kierros päättyy Brentfordin ja Manchester Cityn väliseen otteluun.

Valioliigan ottelut tarjoavat jännittävää ja viihdyttävää jalkapalloa.

Valioliiga kauden rakenne ja seurojen osallistuminen

Valioliigassa pelaa yhteensä 20 joukkuetta. Jokainen joukkue kohtaa kauden aikana toisensa kahdesti, kerran kotona ja kerran vieraissa. Kauden aikana pelataan yhteensä 38 pelikierrosta.

Kauden päätteeksi sarjataulukon ykkönen kruunataan mestariksi ja kolme viimeistä joukkuetta putoavat alemmalle sarjatasolle eli Mestaruussarjaan. Lisäksi Mestaruussarjan kolme parasta joukkuetta nousevat seuraavalle kaudelle Valioliigaan.

Neljä parasta joukkuetta Valioliigassa ansaitsevat paikan Mestareiden Liigaan, kolme ensimmäistä joukkuetta suoraan lohkovaiheeseen ja neljäntenä joukkueena karsimaan paikasta lohkovaiheeseen. Sijat 5-7 pääsevät Eurooppa-liigan lohkokarsintoihin tai tätä edeltäviin karsintoihin.

Ennen kauden alkua pelataan myös Community Shield -ottelu, jossa kohtaavat Cupin voittaja ja Valioliigan edelliskauden voittaja. Valioliiga tarjoaa jännittävää ja kilpailullista jalkapalloa, jota kannattaa seurata.