Data provided by Scoreaxis

Ykkönen on Suomen jalkapalloilun toiseksi korkein sarjataso, jota hallinnoi Suomen Jalkapalloliitto. Sarja perustettiin vuonna 1973 ja on sittemmin ollut kansallinen sarja. Aikaisemmin sarja tunnettiin nimellä 1. divisioona.

Ykkönen koostuu 12 joukkueesta, jotka pelaavat kesäkaudella yhteensä 27 ottelua. Sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja sijoille 2-4 sijoittuneet joukkueet pelaavat karsintapelejä Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Ykkösen joukkueet kaudelle 2023

Ykkösen kausi 2023 lähestyy, ja on aika esitellä joukkueet, jotka tulevat taistelemaan sarjan voitosta. Tässä on lista Ykkösen joukkueista kaudelle 2023:

Näillä joukkueilla on tärkeä rooli Ykkösen kaudella 2023, kun he kilpailevat paikasta Veikkausliigassa. Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä tuleva kausi tuo tullessaan!

Ykkösen aiemmat mestarit ja maalikuninkaat

Tässä on lista Ykkösen aiemmista mestareista ja maalikuninkaista vuodesta 1973 lähtien:

Helsinkiläinen FC Jazz on pitänyt hallussaan ennätystä Ykkösen mestaruuksien suhteen. Joukkue on voittanut sarjan peräti kahdeksan kertaa. Seuraavana mestaruuslistalla on samoin helsinkiläinen FC KooTeePee viidellä mestaruudellaan. Neljä mestaruutta ovat voittaneet MYPA, Kuopion Elo ja Mikkelin Pallo-Kissat.

Ykkösen maalikuninkuudet ovat menneet tasaisemmin eri joukkueiden välillä. Listan kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä sama viiden kärkijoukkueen kanssa voittanut Mikko Kuningas. Hän on tehnyt kauden aikana yhdeksän maalia. Toiseksi maalikuninkuuskilpailussa on TPS:n Mohamed Buya Turay ja kolmanneksi JIPPO:n Lawan Abubakar.

Ykkösen historiaa on värittänyt monipuoliset joukkueet ja taitavat maalintekijät. Vuoden 2023 kausi lupaa jälleen jännitystä ja uusia mestaruustarinoita.